lagenhet-sverige.se: Hyr lägenhet

Hyr lägenhet

Söker du en lägenhet? Om du söker en lägenhet att hyra eller köpa har du kommit till rätt plats. Behovet att hitta en lägenhet fortsätter att öka i Sverige. Detta har medverkat till att lyfta priset på lägenheter vad gäller både att hyra och köpa. Men det finns fortfarande goda möjligheter att hitta en lägenhet som passar just dina behov. Klicka på länkarna till vänster för att påbörja din sökning av en lägenhet och få en överblick över alla lägenheter på marknaden som finns tillgängliga för uthyrning och försäljning.

Lycka till!

Icon CO2 neutral website English transparent.png

Heimstaden bygger lägenheter i Umeå

Heimstaden planerar att bygga ca 150 lägenheter i området Carlshem i Umeå. Många boende i området vill gärna flytta från villa till en annan boendeform. Dessa lägenheter kommer passa för allt från studentbostad, lägenheter, radhus med trädgård och trygghetsboenden. Heimstaden hoppas på att bygget ska komma igång innan slutet på året.

Här kan du läsa vidare om bygget!

En trekantig lägenhet kan bli din i Västerås!

Brf Kungsljuset i Västerås bygger trekantiga lägenheter med stora balkonger och mycket solljus. Bostadsrättsföreningen består av runt 100 lägenheter och planeras runt husens trekantiga form. I stället för en klassisk fyrkantig balkong i din lägenhet så kan du nu få uppleva en helt ny arkitektur i Västerås. Läs mer om det spännande bygget här!

Nyrenoverade lägenheter nära centrala Örebro

Öbo - hem för dig i Örebro hyr ut nyrenoverade lägenheter i södra Örebro. Om du som sökande är ute efter en central lägenhet nära till gröna parker och nöjen så är lägenheterna  på Tunnbindargränd och Änggatan perfekta för dig! Det är totalt 62 lägenheter som hyrs ut i södra Örebro, de blir färdigrenoverade mellan september i år och maj 2019.   Här kan du läsa mer om de nyrenoverade lägenheterna i Örebro!

Försäljningen av bostadsrätter i Helsinborg har ökat

Bostadsrättsföreningen Trevågor i Ocenhamnen i Helsinborg har sett en ökad försäljning av bostadsrätter. Intresset för området är stort och priserna för en bostadsrätt ligger på 82 000 - 89 500 kronor per kvadratmeter. Företagen Serneke och Bjurfors som leder projektet har flera andra intressanta projekt på gång med bostadsrätter i Helsingborg. Läs mer om bostadsrätterna i Helsingborg här!

Hälften av svenskarna har inte råd med nybyggda hyresrätter

Det är dyrt med hyreslägenheter och hälften av alla svenskar har inte råd med en nybyggd hyreslägenhet. Västerås behöver satsa på att skapa välfungerande stadsplaner med fokus på grundläggande service, skolor, busstransporter grönområden med mera. Västerås kommun vill tvinga byggföretagen att bygga hyreslägenheter på kommunal mark. Läs vidare här

Hyreslägenheter i Västerås köps upp

Företaget Rikshem ökar sin närvaro i Västerås med att köpa upp ytterligare 257 lägenheter runt om i Västerås med syftet att vara hyreslägenheter. Företaget har sen tidigare ca 1200 hyreslägenheter runt om i Västerås. Detta är väldigt passande då Västerås har en av landest snabbast växande befolkning, alltså är det en stark tillväxtkommun. Här kan du läsa mer om fövärvet av hyreslägenheter i Västerås!

Nya bostäder byggs i Helsingborg

I Helsingborg, mer specifikt på Drottninghög, byggs nya lägenheter i form av hyresrätter. Projeektet drivs utav Helsingborgshem tillsammans med Helsingborgs stad. Projektet innefattar fyra hus som totalt kommer bestå av 108 hyresrätter i form av lägenheter. Lägenheterna är avsedda för olika typer av målgrupper.   Här kan du läsa om de nya lägenheterna i Helsingborg!

Prisrekord för lägenhet i Stockholm

Oscar properties har nyligen gjort klar med en försäljning av den större modellen. Det är en toppvång om totalt 125 kvadratmeter i Stockholm, belägen i Norra Tornen. Priset på 66 miljoner kronor gör lägenheten till en av de absolut dyraste - inte bara i Stockholm, utan även i Svealand. Inte så konstigt då att det dessutom blir en rekordförsäljning för Oscar properties. Läs mer om försäljningen på fastighetsvarlden.se här.

Ökning av andrahandskontrakt lägenheter i Malmö

Antalet lägenheter för andrahandskontrakt ökade med ca 10% i fjol enligt Hem & Hyra. Man har kunnat bevittna ökningen runt om i landet men störst ökning för dessa typer av lägenheter har varit i Malmö. Antalet Blocketannonser för lägenheter i Malmö med andrahandskontrakt vad 978 stycket under 2017, jämförst med 891 stycken under 2016.   Här kan du läsa mer om denna ökning!

Uppsalas bostadspriser högt upp på listan i Svealand

Under 2017 såldes hela 3 lägenheter i Uppsala i prisklassen 10 miljoner kronor eller mer. Staden har därför, med några stora försäljningar, verkligen satt sitt namn över städer i Svealand där priserna kan stiga snabbt. Uppsalas dyraste lägenhet under 2017 var en lägenhet på Salagatan i Fålhagen. Se listan med de 10 dyraste lägenheterna i Uppsala under fjolåret, här.